MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sfermentowana żywność...
fot. jyleen21/Pixabay

Tych 5 składników zapewni Ci zdrowie na lata. Dieta japońska, dzięki której zyskasz długowieczność. To jedzą Japończycy i żyją długie lata

Dieta japońska na długowieczność: sfermentowane produkty

Sfermentowana żywność
Fermentacja produktów spożywczych to ważny element w kuchni japońskiej. Przykładem jest choćby pasta miso, która jest produkowana ze sfermentowanej soi. W miso znajdziemy witaminy, sole mineralne i białka. Sfermentowana żywność korzystnie działa na układ pokarmowy, m.in. ograniczając stany zapalne.

Do listy sfermentowanych produktów, które są polecane na długowieczność, poza pastą miso warto dodać tofu czy tempeh.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Strzelinie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Strzelinie, (12.05-18.05.2024)

Przegląd tygodnia od 12.05 w Głubczycach

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Głubczycach

Polecamy

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię