MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Odpowiednia ilość błonnika w diecie przyczynia się także do...
fot. dolgachov/123rf.com

Te tajemnicze leśne owoce to skarbnica witamin. Pomogą w odchudzaniu, odmłodzą i obniżą poziom cukru we krwi. Dlaczego warto jeść jeżyny?

Jeżyny obniżają poziom glukozy i cholesterolu

Odpowiednia ilość błonnika w diecie przyczynia się także do obniżenia poziomu „złego” cholesterolu LDL oraz spowalnia wchłanianie glukozy, dzięki czemu obniża stężenie cukru we krwi. Naukowcy z University of Illinois odkryli także, że inne składniki zawarte w jeżynach hamują działanie enzymów odpowiedzialnych za przyswajanie węglowodanów. Jeżyny mają także niski indeks glikemiczny wynoszący IG=25, dzięki czemu mogą je jeść cukrzycy.

Zobacz również

Cysterna krwi z Pratt & Whitney Rzeszów [ZDJĘCIA]

Cysterna krwi z Pratt & Whitney Rzeszów [ZDJĘCIA]

Przy okazji French Open liczymy - przybywa tenisowych par

NOWE
Przy okazji French Open liczymy - przybywa tenisowych par

Polecamy

Nazbieraj i zaparz. Darmowa herbatka zadba o urodę, odmłodzi i oczyści organizm

Nazbieraj i zaparz. Darmowa herbatka zadba o urodę, odmłodzi i oczyści organizm

Sałatka z paluszkami krabowymi. Lekka i wyrazista, idealna na imprezę

Sałatka z paluszkami krabowymi. Lekka i wyrazista, idealna na imprezę

Ten popularny napój może wspierać twoje zdrowie!

Ten popularny napój może wspierać twoje zdrowie!