MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Compendium ferculorum...
fot. www.facebook.com/wilanow

Mięso było luksusem. Dawne przepisy przypominają kuchnię wegańską. Prof. Jarosław Dumanowski zdradza tajniki kuchni staropolskiej


Compendium ferculorum
Najstarsza polska książka kucharska z 1682 roku. Na zdjęciu w angielskim tłumaczeniu, wydana przez Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie.

Zobacz również

Jubileusz 105-lecia jednostki Ochotniczej Straży Pożarnej w Zagórzycach [ZDJĘCIA]

Jubileusz 105-lecia jednostki Ochotniczej Straży Pożarnej w Zagórzycach [ZDJĘCIA]

I Komunia Święta w parafii pw. św. Rafała Kalinowskiego w Pile [ZDJĘCIA]

I Komunia Święta w parafii pw. św. Rafała Kalinowskiego w Pile [ZDJĘCIA]

Polecamy

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód