Na horyzoncie kolejna degustacja piw rzemieślniczych z piwowarem Dawidem Fandrejewskim! Odbędzie się ona w piątek 20 października od godziny 19:00 do 21:00 w owidzkiej karczmie Na Podgrodziu. Koszt udziału w degustacji to 20 zł. Uczestnictwo należy zgłaszać mailowo: [email protected] lub telefonicznie: 519849145. Wśród degustowanych piw będą między innymi pszeniczniak uwarzony przez uczestników wrześniowych warsztatów warzelniczych w Owidzu oraz hit lata - limitowany Porter Noster uwarzony przez Browar Czarna Owca z Semlina. Maksymalna ilość uczestników to 50 osób.
W sobotnie popołudnie Grodzisko Owidz zaprasza na inscenizację słowiańskiego obrzędu ku czci zmarłych przodków, czyli Dziady. Wydarzenie, zaplanowane na terenie Grodziska Owidz, nad rzeką Wierzycą, rozpocznie się o godzinie 18:00. Przedtem, o godz. 17:00, wykład pt. "Kult zmarłych u dawnych Słowian" wygłosi Natalia Zacharek, doktorantka Uniwersytetu Wrocławskiego. Natomiast o godzinie 19:00 rozpocznie się plenerowy teatr ognia! W programie odpalenie gliniano-butelkowego pieca oraz ogniowe show.
W niedzielę w Owidzu królować będzie dynia! Karczma "Na Podgrodziu" zaprasza na wydarzenie pn. Dyniowisko, podczas którego oprócz możliwości konsumpcji specjałów z tego jesiennego warzywa zaplanowano także liczne gry i zabawy. Od godziny 12:00 do 16:00 zaplanowana jest m.in. gra przygodowa "Poszukiwanie Zaginionej Dyni", ponadto dyniowe wyzwanie, dynio-rymowanki oraz mini sesja fotograficzna "Z dynią mi do twarzy" w wykonaniu AM Fotografia.
Seria pożarów Premier reaguje
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?