Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje Warszawa: Karuzela Smaku. Tak dziś wyglądają Bielany Bielany. Byliśmy w środku

Przemysław Ziemichód
Karuzela Smaku, Kuchenne Rewolucje. Tak dziś wyglądają Bielany Bielany. Byliśmy w środku
Karuzela Smaku, Kuchenne Rewolucje. Tak dziś wyglądają Bielany Bielany. Byliśmy w środku Przemysław Ziemichód
Kuchenne Rewolucje Warszawa. Dawna Karuzela Smaku przeszła Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler. Dziś lokal nazywa się już Bielany Bielany, ale we wnętrzu znajdziemy wciąż sporo ze starej Karuzeli. Między innymi menu i sporą część lokalu, która w ogóle rewolucji wizualnej nie przeszła. Jak od środka wygląda dziś restauracja w Urzędzie Dzielnicy Bielany? Dalsza cześć tekstu poniżej.

Karuzela Smaku Bielany - co się zmieniło?

Na pierwszy rzut oka widać, że zmieniła się przede wszystkim nazwa. Z daleka wita nas zielono-różowy szyld Bielany Bielany, który przykrył dotychczasowy szyld Karuzela Smaku. Ze zmian wprowadzonych przez Magdę Gessler wciąż zachowało się malowanie ścian, elementy dekoracji i wielka Karuzela namalowana na wprost wejściowych drzwi. Podczas kręcenia Kuchennych Rewolucji właściciele pół żartem stwierdzili, że bardziej pasuje ona do starej nazwy. Nie trudno było odnieść wrażenie, że nie są oni jednak przekonani do nowej formuły restauracji.

Świadczy o tym chociażby fakt, że w restauracji wciąż funkcjonują dwa menu - jedno z nazwą Bielany Bielany, drugie z nazwą Karuzela Smaku. Być może dlatego, że większość mieszkańców przyzwyczajona jest wciąż do starej nazwy. -

- Ta nazwa karuzela smaków funkcjonowała tutaj 6 lat. Trudno się ludziom przestawić. W świadomości ludzi to jest dalej Karuzela Smaku, ale na to nie zwracałbym za bardzo uwagi - przyznaje pan Zbyszek, właściciel.

Rewolucja do połowy?

Barowo-ogrodowe krzesła, które wprowadziła tu Magda Gessler, po rewolucji zniknęły. Wróciły za to stare meble, lecz obrusy nadal nawiązują kolorem do piknikowego klimatu starych Bielan. Zmienili się za to pracownicy. Niektórzy z pracowników zrezygnowali z wystąpienia w Kuchennych Rewolucjach. Ci, którzy zostali, musieli przystosować do nowych warunków pracy. W części, która w programie Kuchenne Rewolucje była oddzielona od reszty lokalu, rewolucji nie przeprowadzono. Tu nadal obowiązuje stary wystrój, choć wzbogacany o wzorzyste obrusy w piknikowym stylu.
- Wygląd prezentuje się dość dziwnie ponieważ połowa lokalu jest w starym wystroju, a druga połowa jest po rewolucjach. Na wejściu została podana karta z nazwą "Karuzela Smaku" i już w tym momencie wydawało się to dość dziwne - pisze jeden z użytkowników Facebooka na profilu restauracji.

Bielany Bielany - Już nie tak ekskluzywnie?

W menu restauracji pojawiły się dania zaproponowane przez Magdę Gessler podczas Kuchennych Rewolucji. Jest więc słynny rosół z kaszą, czy Semifredo, na które wedle słów właściciela przychodzi sporo klientów. Oprócz tego, w menu znajdziemy też luzowaną kaczkę faszerowaną jabłkiem i pomarańczami, burgera z frytkami oraz galantynę drobiową.

- Mamy coraz więcej gości, chwalą jedzenie i mówią, że wrócą. To się zmieniło, bo do tej pory Karuzela Smaków była uważana za taką ekskluzywną restaurację. Mieliśmy taki wystrój jaki mieliśmy i ludzie trochę się bali zaglądać. Są też negatywne komentarze, ludzie mówią: ”Co oni tam za cyrk z porządnej knajpy zrobili?” Takie komentarze też się zdarzają - twierdzi właściciel.

Bielany Bielany - nie tylko nowe menu

Oprócz klientów indywidualnych lokal obsługuje też grupy weselne, spotkania okolicznościowe i inne okazje. Na tym jednak nie koniec, bo jak deklaruje właściciel tego miejsca, wkrótce na Bielanach zagoszczą spotkania taneczne. - Planujemy, że może na koniec weekendu będzie tu można przyjść, potańczyć przy dobrej muzyce, napić się dobrego wina i coś zjeść oczywiście - zapewnia pan Zbyszek.

Rewolucja i co dalej?
Mimo, że właściciele nie do końca są przekonani co do kierunku zmian, pomoc Magdy Gessler oceniają wysoko. - Wydawało nam się że to taka ostra kobitka, ale przepracowała z nami naprawdę ciężko 4 dni. To nie tylko tak, że ona soli, pieprzy i mówi, żeby wsadzić do garnka por. Gdyby nie jej pomoc, ten program by się nie udał. Jako osoba wydaje się ciepła, przyjemna. Są o niej różne opinie, ale ja dla mnie było wszystko OK - wyznaje pan Zbyszek.

Bielany Bielany wyglądają jakby jednocześnie chciały zjeść i mieć ciasto. Rewolucja, która została w pewnym momencie zatrzymana, ma bronić się jedzeniem. Życzymy lokalowi, żeby tak właśnie było.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto